Comença el procés de sol·licitud telemàtica per a infantil i primària del pròxim curs

És el primer tràmit que es fa dins de la matriculació escolar i serveix per a inscriure's per primera vegada i canviar de centre

En educació infantil i primària, l’admissió ha de fer-se del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes, del 17 al 25 de juny
Una classe d'educació primària, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Comença el termini per a fer el procés d'admissió a les dues priemeres etapes escolars: infantil i primària. És el primer tràmit que es fa dins de la matriculació escolar. Un procediment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles el pròxim curs, per primera vegada, en les aules gratuïtes de dos anys i en infantil de tres anys. També per a la matriculació en cicles formatius d’FP i en batxillerat, i per a canviar de centre en qualsevol etapa educativa.

Aquest tràmit telemàtic es fa des del web de la Generalitat telematricula.es, i és necessari obtindre una clau d’admissió que es pot sol·licitar el dia d'inici del procés d'admissió de cada etapa educativa. Una mateixa clau es pot utilitzar per a més d’un alumne de la mateixa unitat familiar. 

Per a aconseguir la clau cal identificar-se mitjançant el DNI o NIE (targeta d'estranger, permís de residència o certificat de registre de ciutadà de la Unió), o mitjançant DNIe, certificat electrònic, Cl@ve PIN i Cl@ave permanent.  Una vegada es fa la sol·licitud telemàtica a través del web telematricula.es, aquesta sol·licitud es registra automàticament en el centre sol·licitat com a primera opció, i no cal presentar-la en paper. 

En cas de no aconseguir identificar-se amb cap d’aquestes opcions, caldrà acudir de manera presencial al centre educatiu que es vol sol·licitar com a primera opció amb un document que acredite la identitat (DNI o NIE) de qui vaja a presentar la sol·licitud (mare, pare o tutor/a legal). També les persones que no tinguen accés a internet hauran d’anar al centre que volen triar com a primera opció i fer la sol·licitud de manera presencial. 

La Conselleria d’Educació ha posat a disposició de la ciutadania un apartat de preguntes freqüents en el web per a resoldre dubtes i possibles problemes i, a més, hi ha un manual on s’explica el procés per a presentar la sol·licitud per cada nivell educatiu.

Per a la resta d’etapes educatives els terminis s’obriran més avant. El botons del web que permeten accedir al tràmit estan desactivats i s’activaran a mesura que s’òbriguen els diversos terminis. El calendari és el següent:

  • Educació infantil i primària: des del 20 d’abril.
  • Educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat: a partir del 4 de maig.
  • Formació professional bàsica, cicles formatius, formació professional semipresencial i cursos d’especialització de formació professional: des del 22 de maig.
  • Escoles oficials d’idiomes: a partir del 19 de juny.
  • Programes formatius de qualificació bàsica (PFQB): des del 3 de juliol.
  • Formació professional segona oportunitat: a partir de l’11 de juliol.

També et pot interessar

stats