Comença el període de preinscripció per a la universitat

Des d'aquest dilluns fins al 8 de juliol es poden presentar els alumnes que han aprovat les proves de la PAU 2019.

Comença el període de preinscripció per a la universitat
Comença el període de preinscripció per a la universitat

Des d'aquest dilluns fins al 8 de juliol, l'alumnat que ha aprovat les proves de selectivitat ja pot fer la preinscripció -a través de la web de la Conselleria d'Educació- per a la universitat per al curs 2019-2020. Així, milers d'alumnes hauran de triar entre els graus que volen estudiar i preparar-se per al futur món laboral que els espera.

Una vegada haurà acabat el termini per a fer la sol·licitud, exclusivament telemàtica, es farà la baremació i, el 12 de juliol, es publicaran els resultats. Serà des d'aquest moment quan l'alumnat es podrà matricular en els graus i universitats en les quals els hagen acceptat. En cas que no hi estiguen d'acord, tindran des del 15 fins al 17 de juliol per a presentar al·legacions, la resolució de les quals es farà pública l'endemà, 18 de juliol, a les 13 hores.

Encara que la plaça se l'asseguraran tots els que ja han aprovat les proves de la PAU, la preinscripció també l'han de fer els i les estudiants que s'han de presentar a les proves extraordinàries, ja que en el procés només hi ha una convocatòria.

Entre totes les universitats públiques, poden triar entre cinc valencianes. Així, segons es va configurar l'any passat, per al curs 2018-2019, a la Universitat d'Alacant (UA), les notes de tall més altes van ser per al grau en Física (12.038) i per al de Traducció i Interpretació especialitat d'anglés (11.807); a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), el grau en Medicina (12,948) i el doble grau en Administració d'Empreses i Dret (11,006). A la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) també el Grau en Medicina (13,026) va ser la nota de més alta, seguit del grau en Biotecnologia (11,841). A la Universitat Politècnica de València (UPV) les notes de tall més altes van ser per al grau en Enginyeria Biomèdica (12,702) i per al grau en Biotecnologia (12,551), i a la Universitat de València (UV), el grau en Medicina (13,058) i el grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques (12,881).

També et pot interessar

stats