Comença l’oposició del professorat de secundària

L’examen forma part del segon procés d'estabilització de personal interí convocat per la Conselleria d'Educació

El procés d'estabilització, recomanat per la Unió Europea, permetrà consolidar moltes places / À Punt NTC

Els exàmens del segon procés extraordinari d'estabilització de professorat interí de secundària de la Generalitat, a què estaven convocats 20.000 professors i professores, han començat aquest dilluns tot i que molts no s'han presentat perquè ja van consolidar el lloc de treball en el primer procés.

La coordinadora de tribunals de l’oposició de secundària, Lluïsa Gallego, ha destacat que aquest procés d’estabilització de professorat interí —una demanda històrica per part d’aquest col·lectiu, així com una recomanació de la Unió Europea— servirà per a consolidar moltes places. 

De fet, aquest examen forma part d'un dels dos processos d'estabilització de professorat interí convocats per la Conselleria d'Educació. El primer, només amb valoració de mèrits, ha permés estabilitzar 7.500 places sense necessitat d'examinar-se. Per això, totes les persones que acaben de consolidar el lloc de treball no s'han vist en la necessitat de presentar-se a aquest segon procés, que sí que comporta examen i defensa d'unitat didàctica. 

Una de les anècdotes de la jornada és la gran calor que han passat els examinats i examinades perquè en el més d’un centenar de centres on es feien les proves, no es disposa d'aire condicionat i a primera hora del matí la temperatura ja fregava els 30 graus.

També et pot interessar

stats