Comença el nou any xinés, l'Any de la Rata

València celebra l'any nou amb activitats culturals per a "enfortir els llaços d'amistat i cooperació".

Comença el nou any xinés, l\'Any de la Rata
Comença el nou any xinés, l'Any de la Rata

L'any nou xinés s'inicia aquest dissabte i moltes ciutats espanyoles organitzaran nombroses activitats relacionades amb la dansa, el cinema, la gastronomia, la música, l'esport o la literatura d’aquest país asiàtic. El calendari tradicional xinés estableix que aquest any nou és el 4718. Serà l'Any de la Rata que, segons l'horòscop xinés, es relaciona amb la intel·ligència i la riquesa.

A la Xina la festa d'any nou o festa de la primavera és un temps "molt especial", perquè les famílies i els éssers estimats estiguen junts. No obstant això, enguany aquest retrobament familiar es pot veure afectat pel coronavirus [https://apuntmedia.es/va/noticies/mon/tot-el-que-sabem-sobre-el-nou-coronavirus] que ha posat en quarantena deu ciutats del país on viuen trenta milions de persones.

València celebra l'any nou

La ciutat de València celebra aquest dissabte l'inici de l’any nou del calendari lunar amb activitats culturals, exhibicions de cultura popular, una gran cavalcada i focs artificials per a "enfortir els llaços d'amistat i cooperació" amb la Xina, informa l'Ajuntament.

Amb un total de 7.119 xinesos residents a València, el consistori vol mantindre així el seu "compromís per la internacionalització de la societat valenciana". De fet, el col·lectiu xinés és el tercer més important a la ciutat, per darrere de Romania (11.247) i Itàlia (8.013), una xifra que se suma a l'auge dels turistes provinents d'aquest país.

També et pot interessar

stats