Comença l'operació eixida d'agost amb incertesa sobre l'evolució del coronavirus

Durant el mes de juliol la mobilitat ha caigut un 11% respecte a l'any passat.

Comença l'operació eixida d'agost amb incertesa sobre l'evolució del coronavirus
Comença l'operació eixida d'agost amb incertesa sobre l'evolució del coronavirus

Aquest divendres a les tres de la vesprada comença l'operació eixida d'agost que enguany, estarà marcada per la crisi de la Covid-19. D'aquesta manera, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha admés la dificultat de fer previsions concretes sobre la xifra de desplaçaments i demana "autoresponsabilitat".

Aquesta és la segona operació especial de trànsit d'estiu, després de la del mes de juliol durant la qual la mobilitat ha caigut un 11% respecte a l'any passat. Tanmateix, l'accidentalitat no ha experimentat el mateix descens, que només ha sigut del 5%. Així s'han produït cent sinistres mortals i 109 morts, 6 menys que el 2019. En aquest sentit, la DGT ja va alertar de l'augment de la velocitat en les carreteres espanyoles després de l'estat d'alarma.

Així, de l'1 al 29 de juliol les carreteres han registrat 37 milions de desplaçaments de llarg recorregut, un 11,15% menys que l'any passat. En concret, els dies laborables la mobilitat s'ha reduït un 8,6% i un 17,5% els caps de setmana. Així mateix, la reducció dels moviments transfronterers arriba al 23,9%.

La DGT ha posat en marxa un dispositiu durant el mes d'agost per a vigilar que comptarà amb 1.324 punts de control de velocitat, 216 càmeres de control de telèfon i mòbil, 11 drons (3 d'ells amb capacitat de denunciar) i 15 furgonetes camuflades.

Trànsit remarca com a consells utilitzar el cinturó i el casc de seguretat, mantindre la distància de seguretat i evitar distraccions al volant.

Es manté el preu de la gasolina

El preu de la gasolina es manté invariable durant aquesta setmana d'operació eixida, per la seua banda el gasoil augmenta un 0,28%, aquesta és l'onzena setmana d'augment. Tot i això, els carburants són un 12,28% i un 12,29% respectivament, més barats que fa un any.

Així, omplir el depòsit de gasolina costarà 64,02 euros i 58,46 euros si es reposta gasoil.

50.000 places promocionals en AVE i llarga distància

Durant el mes d'agost Renfe ofereix 50.000 places promocionals en trens AVE i llarga distància amb descomptes de fins al 65%. Entre les ofertes destaquen les que són per a parelles (2x1 en turista+) i per a famílies i grups reduïts (4x100 o 4x120 euros). Renfe vol així "oferir els viatgers màxima seguretat i confiança a l'hora de viatjar i recuperar els hàbits de mobilitat en transport ferroviari". D'aquesta manera, la companyia continua reforçant els procediments de neteja i desinfecció de tots els trens per a oferir un entorn segur durant el viatge.

També et pot interessar

stats