Comença l’horari d’estiu: aquesta matinada a les 2 seran les 3

Perdrem un hora aquest cap de setmana, però a canvi guanyarem un hora de sol cada dia, sempre que l’oratge ho permeta

Canvi d'hora, a les 2:00 h seran les 3:00h / À Punt NTC

Aquesta matinada tornem a l’horari d’estiu i, per tant, toca canviar l’hora de nou. Així a les 2:00 seran les 3:00, per la qual cosa perdrem un hora.

Un canvi que és una molt bona notícia per a moltes persones que aprecien que el dia siga més llarg, però que altres no acaben d’encaixar massa bé perquè els costa adaptar-s'hi i perquè no saben si toca avançar o endarrerir el rellotge. 

De fet, hem comprovat que moltes persones ni es recordaven que el canvi tocava aquest cap de setmana, ni sabien si tocava tindre un hora més o menys. Doncs nosaltres els ho aclarim, toca avançar el rellotge i perdre un hora de són o de festa. Però a canvi, guanyarem un hora més de son de vesprada, quan l’oratge ho permeta. 

Els efectes en el nostre organisme

Però, quins efectes té aquest canvi en el nostre organisme? Segons la neurofisiòloga de la Unitat del Son de la clínica Quirón, Marisa Morella, la llum retarda la melatonina, una hormona que ajuda a regular els cicles del son.

Un desajust en aquesta hormona fa que “entre son i estem més cansats, de pitjor humor, la concentració ens falla de vegades, és com un jet lag", explica. 

Un jet-lag que pot afavorir l'aparició de l'Alzheimer, infarts, depressió i fer pujar la tensió. Per això el que ens recomanen és fixar una rutina estricta per a anar-se'n al llit, sopars lleugers i oblidar-se de mòbils, pantalles i tauletes abans de gitar-se.

També et pot interessar

stats