Comença l'enderrocament de l'hotel Arenales del Sol, a Elx

Es tracta d'un símbol de l'especulació urbanística dels anys seixanta al litoral valencià que arrossegava un llarg procés judicial

Tomben l'hotel Arenales del Sol a Elx / À Punt NTC

Després de 42 anys del laberíntic conflicte judicial que ha protagonitzat l'hotel Arenales del Sol, a Elx, al Baix Vinalopó, ha arribat el moment de la demolició. Ha començat l'enderrocament amb l'objectiu de restablir el perfil paisatgístic de la zona perdut des de 1963.

La concessionària ha hagut d'assolar uns murs pels requeriments de la Direcció General de Costes.

Es tracta d'una intervenció que requereix una atenció especial per dues raons: per les grans dimensions de l'edifici i perquè l'estructura conté amiant. Aquests dies una grua de grans dimensions posa punt final a una herència del boom urbanístic dels anys 60.

Crítiques per fer-se en temporada alta

La demolició està generant moltes molèsties tant als negocis del voltant com als veïns, perquè coincideix amb la temporada alta, com han explicat Fernando Ponce, propietari d'un negoci a la zona i Vanessa Roda, propietària d'una gelateria, que ha explicat a À Punt que "en plena temporada hem de conviure amb carrers tallats i soroll de màquines". Laura Fajardo també ha criticat les dates triades, perquè dins de casa es veuen obligats a estar amb les finestres tancades pel soroll i la pols.

També et pot interessar

stats