Comença el juí contra tres dones per traure una vagina de plàstic en processó a Sevilla

La Fiscalia Provincial de Sevilla les acusa d’un delicte contra els sentiments religiosos.

Processó de la vagina de plàstic per la qual s'enjudicia les tres acusades
Processó de la vagina de plàstic per la qual s'enjudicia les tres acusades / Europa Press

Aquest dijous comença al jutjat penal número 10 de Sevilla el juí contra tres dones acusades de traure en una processó una vagina de plàstic d'un parell de metres d'altura com si fora una verge en la manifestació de l'1 de maig de 2014, convocada per la Confederació General del Treball (CGT).

Les tres acusades s'enfronten a una petició de multa de 3.000 euros per part de la Fiscalia Provincial de Sevilla per un presumpte delicte contra els sentiments religiosos. 

Inicialment, el jutjat d'instrucció número 10 de Sevilla va arxivar la causa el juny de 2016 en entendre que "no creure en els dogmes d'una religió i manifestar-ho públicament entra dins de la llibertat d'expressió". 

Tot i això, l'Audiència Provincial, en estimar un recurs de l'associació d'Advocats Cristians, que exerceix l'acusació particular, li va ordenar reobrir la causa contra les tres investigades perquè la processó "constitueix un escarni al dogma de la santedat i virginitat de la Mare de Déu".

Advocats Cristians assenyala, per la seua banda, que les encausades van cometre un presumpte delicte d'odi i un delicte contra els sentiments religiosos, en què concorren els agreujants de traïdoria i odi ideològic, pel qual demana per a cadascuna de les processades una pena d'un any de presó i una multa de 3.600 euros.

També et pot interessar

stats