Comença el juí pel cas Nàdia

Els pare i la mare estan acusats d'estafar més d'un milió d'euros amb l'excusa de la malaltia de la seua filla.

Fernando Blanco i Margarida Garau amb la seua filla Nàdia.
Fernando Blanco i Margarida Garau amb la seua filla Nàdia.

El juí del cas Nàdia comença en l'Audiència de Lleida amb la declaració del pare, Fernando Blanco, i de la mare, Margarida Garau, per als quals la fiscalia demana fins a sis anys de presó pel pressumpte delicte d'estafa continuada. Estos pares ja han perdut la custòdia de la menor.

Els progenitors de Nàdia estan acusats d'haver recaptat més d'un milió d'euros de forma fraudulenta de vora els 5.500 donants amb el pretext que els necessitaven per a tractar la seua filla d'una malaltia rara, que suposadament havia de ser operada als Estats Units.

Els diners anaven a parar a la Fundació Nàdia Nerea, que els mateixos pares van crear, i que emprava eixos diners, segons l'acusació, per a l'oci i consum propi, com ara la compra de cotxes, alquiler d'immobles, pagaments en hotels, etc.

Una trentena de persones estan citades per a testificar, inclosos agents dels Mossos d'Esquadra i metges forenses, i s'ha personat com a acusació particular el Grup Inversor per al Desenvolupament, SL, que va realitzar aportacions de 13.000 euros.

La fiascalia sosté que els acusats van crear l'Associació per a la Tricotiodistrofia a Balears a l'any 2009 amb el pretext d'ajudar la seua filla, però amb la intenció inicial d'utilitzar els fons per a activitats completament diferents.

Ara, la xiqueta viu amb sa tia materna a les Balears, on es va traslladar des de Lleida l'any 2016 quan el jutjat va decretar presó provisional per a son pare i li va llevar la custòdia a sa mare.

Fernando Blanco diu que vol tornars els diners

El pare va ser detingut a la Seu d'Urgell fugint d'un control policial a la comarca de la Cerdanya, durant un operatiu que els Mossos d'Esquadra havien activat pel risc de fuga, i en ser arrestat li van trobar una pistola de salva.

Ara, el seu advocat ha dit que Blanco vol tornar els diners recaptats durant el 2016 als donants i pressumptes víctimes, però com que els seus comptes estan bloquetjats judicialment s'ha excusat dient que no pot fer-ho.

També et pot interessar

stats