Comença el juí per la mort de Vanessa Ferrer a Xella

Un jove de 25 anys és l’acusat de violar, matar i llançar a un avenc el cos sense vida de l'adolescent, de 15 anys.

VÍDEO | Comença el juí per la mort de Vanessa Ferrer a Xella

Aquest dilluns ha començat a la Ciutat de la Justícia de València el juí per la mort de Vanessa Ferrer Ciges, una menor de 15 anys de Xella a qui suposadament l’únic acusat, Ruben Mañó, va violar, matar i llançar a un avenc de 30 metres el 26 d’octubre de 2016. Serà un jurat popular integrat per nou membres, que s'ha constituït en aquesta primera sessió del juí, el que haurà de decidir si Mañó mereix ser castigat amb una pena de presó permanent revisable, tal com demanen la Fiscalia i la família de la menor, personada com acusació particular en el procés.

Tot i que la manifestació per a protestar per l'assassinat masclista i exigir justícia per a Vanessa s'ha convocat oficialment aquest dimarts a les 10 del matí, vora una trentena de persones s'han congregat de forma espontània a les portes de la Ciutat de Justícia de València en repulsa pel crim i per a donar suport a la família de la víctima.

Manifestació davant la Ciutat de la Justícia per a protestar contra la violència masclista / À Punt

L’acusat, que tenia 21 anys en el moment del crim, fa quatre anys que està empresonat a l’espera de juí, i en cas de ser condemnat a presó permanent revisable, estaria tancat un mínim de 25 anys. L’advocat de la família de Vanessa, Juan Molpeceres, està convençut que es demostrarà la culpabilitat de l’acusat i, per tant, se’l condemnarà per assassinat. El lletrat entén que concorre traïdoria, perquè “va eliminar tots els mitjans necessaris perquè Vanessa poguera defensar-se”.

Els fets pels quals l’acusen, segons Molpeceres, són convocar “de manera enganyosa” Vanessa al seu domicili fent-li creure que hi havia més gent i una vegada allí “la va agredir sexualment en dues ocasions”. I amb motiu d’aquesta agressió “va decidir matar-la i la va asfixiar per darrere”. Una vegada morta la va portar fins a un avenc pròxim a la població i “va llançar el cos amb la intenció que no es localitzara”.

Per la seua banda, la defensa de Mañó sol·licita una condemna de quatre anys perquè argumenten que va actuar sota l’efecte de les drogues. Asseguren que tot va començar amb una discussió i que l’acusat la va agafar perquè no cridara. A més, al·leguen que no va ser conscient de la força que estava exercint sobre la xica pel consum dels estupefaents. En la primera jornada del juí, el jove acusat ha negat els fets a través del seu lletrat, que ha manifestat que es tracta d'un homicidi imprudent.

Per a l’advocat de la família, hi ha indicis que apunten al fet que les drogues “no el van afectar de forma suficient per a condicionar el seu comportament”. A més, davant la sol·licitud de la defensa que va ser un homicidi imprudent, Molpeceres afirma que ofegar una persona no pot fer-se per distracció, sinó que és necessari una voluntat per a cometre el fet.

Segons el lletrat de la família, s’ha tardat quatre anys a arribar a juí perquè es tracta d’una “indagació complexa”, per no haver-hi un testimoni presencial dels fets.

També et pot interessar

stats