Comença el juí per l'assassinat de l'alcalde de Polop, més de dotze anys després

Sis homes i tres dones determinaran la possible culpabilitat dels set acusats, entre els quals hi ha el successor de la víctima.

Primeres imatges del juí del cas Polop
Primeres imatges del juí del cas Polop / À Punt NTC

El juí amb jurat popular per l'assassinat a trets de l'alcalde de Polop (Marina Baixa) Alejandro Ponsoda, del PP, ha començat amb les qüestions prèvies i la lectura dels informes de les parts, més de dotze anys després del crim, el 19 d'octubre de 2007.

La vista oral contra els set acusats ha començat en audiència pública a les 10:15 hores en el tribunal del jurat de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb una presència destacable de mitjans de comunicació.

El tràmit de constitució del tribunal ha retardat 24 hores l'inici del juí, ja que la selecció del jurat va ocupar íntegrament la jornada de dilluns (finalment estarà constituït per sis homes i tres dones) i no va quedar temps per a iniciar la vista.

Fa poc més de dotze anys, al popular Alejandro Ponsoda el van tirotejat en el vehicle que conduïa poc abans d'arribar al seu domicili. Va morir huit dies després a l'Hospital General d'Alacant, com a conseqüència de les ferides per un dels tres trets: un impacte d'una bala que va quedar allotjada al cap.

Els acusats pel crim són el successor de Ponsoda en l'alcaldia, el també popular Juan Cano; l'empresari Salvador Ros; el propietari i gerent del prostíbul, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto; i els tres presumptes sicaris, Radim Rakowski, Robert Franek i Raúl Montero Trevejo.

D'acord amb l'escrit de la Fiscalia, els quatre s'haurien conjurat per a posar fi a la vida de Ponsoda moguts per l'"animadversió que sentien cap a ell per raó del seu càrrec". El fiscal sol·licita vint-i-cinc anys de presó per a cadascun dels acusats, excepte per als tres sicaris, als quals els n'afig dos més per tinença il·lícita d'armes.

El juí s'ha previst en tretze sessions fins al pròxim 30 de gener amb un centenar de testimonis. Un dels principals serà el testimoni protegit que va declarar davant la Guàrdia Civil que havia rebut una primera oferta de Cano, Salvador G., Pedro H. i Ariel G. per a posar fi a la vida de Ponsoda a canvi de 35.000 euros.

També et pot interessar

stats