Comença el juí de l'accident d'autocar d'Orpesa en què van morir 9 persones

El propietari i el cap del taller de l'empresa de transports seuen al banc dels acusats.

Comença el juí de l\'accident d\'autocar d\'Orpesa en què van morir 9 persones
Comença el juí de l'accident d'autocar d'Orpesa en què van morir 9 persones

Aquest dimecres ha començat a Castelló el juí per l'accident d'autocar ocorregut a Orpesa a l'agost de 2008. En el sinistre, que va tindre lloc a l'AP-7, van morir 9 persones. Ara, al banc dels acusats seuen l'amo de l'empresa de transports i el cap del taller. Ells mantenen que el vehicle havia passat totes les inspeccions. 

En la investigació, els agents de la Guàrdia Civil van recalcar que el mal estat d'una de les rodes davanteres va ser determinant en l'accident. El pneumàtic va rebentar i va provocar l'eixida de la via de l'autocar, que feia la ruta entre la ciutat marroquina de Nador i Barcelona. 

El propietari de l'empresa de transports i el cap del taller estan acusats dels delictes d'homicidi imprudent i de lesions, i per a cadascun d'ells es demana quatre anys de presó. Els dos van defendre que l'autocar havia passat totes les inspeccions tècniques i els controls habituals i van negar que la roda estiguera en mal estat. Així, van responsabilitzar del sinistre el conductor, que va morir en l'accident. Els supervivents, la majoria residents al Marroc, hauran de declarar per videoconferència.

També et pot interessar

stats