Comença el juí a José Enrique Abuín per l'assassinat de Diana Quer

Les acusacions demanen la presó permanent revisable per a El Chicle.

José Enrique Abuín Gey, ‘El Chicle’, autor confés de l'assassinat de Diana Quer en una imatge d'arxiu
José Enrique Abuín Gey, ‘El Chicle’, autor confés de l'assassinat de Diana Quer en una imatge d'arxiu / Europa Press

José Enrique Abuín Gey, ‘El Chicle’, seu des d'aquest dilluns al banc dels acusats per a respondre per la mort violenta de la madrilenya Diana Quer, un dels casos més mediàtics dels últims anys. Autor confés i únic, l'acusat s'enfronta a la pena de presó permanent revisable.

El procés arranca en els jutjats de Fontiñas, a Santiago de Compostel·la, amb la constitució del jurat popular. Després declararà l'acusat -previsiblement dimarts- els pares de la víctima i més de 50 testimonis. S'espera que testifiquen més de 40 experts sobre els informes pericials.

Han passat més de tres anys des de la desaparició de la jove, de només 18 anys, a la qual es va perdre la pista el 22 d'agost de 2016, quan tornava a la casa d'estiueig de les festes de la localitat corunyesa d'A Pobra do Caramiñal. 

La falta de pistes va  obligar el jutge instructor a arxivar provisionalment la causa passats huit mesos, fins que temps després, la detenció d'El Chicle per l'intent de rapte i agressió sexual d'una jove a Boiro, va precipitar la localització del cos de Diana i la confessió de José Enrique Abuín. Aquest era un dels sospitosos que la policia va valorar a l'inici de la investigació.

El 31 de desembre de 2017, quan es complien 500 dies de la desaparició, recuperaven el cos de Diana Quer dels fons d'un pou, a l'interior d'una nau abandonada de Rianxo, pròxima a l'habitatge dels pares del presumpte assassí. Segons la investigació judicial, El Chicle va interceptar la víctima, la va clavar per la força al maleter del vehicle, on la va nugar amb brides i cinta adhesiva, i la va violar al recinte industrial. Per a ocultar els fets la va asfixiar i la va llançat a un pou ple d'aigua. Dies després tornaria per a llançar un blocs de ciment i evitar així que el cadàver surara. 

Després de la confessió d'Abuín Gey, la clau del cas és per poder demostrar l'agressió sexual, com defén la investigació judicial i les acusacions de la Fiscalia i la família. Aquesta circumstància seria necessària per a la condemna a presó permanent revisable, que demana l'acusació particular i el ministeri públic. A El Chicle també li demanen el pagament de vora 300.000 euros en concepte d'indemnització per als pares i la germana menuda de Diana Quer.

També et pot interessar

stats