Comença el judici a Paco Sanz, l'home dels 2.000 tumors

Del 2010 al 2017 va obtenir més de 264.000 euros en ajudes solidàries.

L'"Home dels 2.000 tumors", Paco Sanz a la seua entrada a judici
L'"Home dels 2.000 tumors", Paco Sanz a la seua entrada a judici / J.J. Guillén

Comença el judici a l'Audiència de Madrid de Paco Sanz, el conegut com "home dels 2.000 tumors" que va fingir, suposadament, la gravetat de la seua malaltia, la síndrome de Cowden, en els mitjans per a estafar 264.780 euros a milers de persones, entre elles diversos famosos als quals va demanar diners per a curar-se.

Ho va aconseguir demanant ajudes econòmiques a través de les xarxes socials, la televisió i altres mitjans de comunicació per a intentar aconseguir un tractament experimental als Estats Units, perquè a Espanya no existia, d'una malaltia que en realitat no tenia cap risc vital imminent, segons l'escrit d'acusació. La Fiscalia relata que, aprofitant-se de la seua malaltia, Paco Sanz va ordir un pla per a obtenir un lucre patrimonial il·lícit entre el 2010 i el 2017.

Entre les actuacions principals, Sanz va crear una pàgina web, va donar la possibilitat d'enviar un sms solidari o que li ingressaren diners en el seu compte de Paypal o va aconseguir que s'organitzaren gales benèfiques per a recaptar fons, inclosa una a la ciutat de València en què va recaptar 3.000 euros.

Juntament amb ell també figuren com a acusades la seua dona i la seua mare per la participació en els delictes.

Entre els afectats que estan citats a declarar es troben l'humorista José Mota, el presentador de televisió Jorge Javier Vázquez, l'exdirector general de Joventut de la Comunitat de Madrid i exjugador de waterpolo Pedro García Aguado, els actors Santi Rodríguez, Nacho Guerreros i David Muro, així com el xef Pedro Roca.

Entre els perjudicats que compareixeran en el judici es troben també un oncòleg i un dermatòleg. També està citat l'escriptor Alejandro Ruiz Hurtado, autor del llibre Así cayó Paco Sanz.

A més, han renunciat a testificar els cantants Ramón Melendi i Charo Reina, els presentadors de televisió Risto Mejide i Dani Mateo, el youtuber Auronplay i el futbolista del Cadis Álvaro Negredo, sense perjudici de les indemnitzacions i altres efectes de la sentència que els pogueren correspondre.

També et pot interessar

stats