Comença a funcionar el sistema mòbil d'arreplega de residus a València

Una plataforma recull porta a porta el fem dels comerços de Ciutat Vella, amb l’objectiu d’eliminar els contenidors

Sistema mòbil d'arreplega de residus a València

El sistema d'arreplega de residus amb plataforma mòbil per a domicilis particulars i de recollida porta a porta per a comerços i restaurants ha començat a funcionar aquest dimarts al districte de Ciutat Vella, a València.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que és un sistema "pioner", que elimina els contenidors dels carrers més estrets del districte, facilita la maniobrabilitat dels vehicles d'arreplega de residus, redueix la contaminació acústica i afavoreix gaudir del patrimoni històric.

Campillo ha explicat que les noves plataformes estaran en 15 punts del nord del districte de Ciutat Vella des de les 7 de la vesprada fins a les 11 de la nit i que retiraran posteriorment camions elèctrics especialitzats a entrar als carrers. 

Així mateix, ha afirmat que, atés que els comerços i les activitats econòmiques de l'àmbit afectat no poden emprar les plataformes, els han distribuït contenidors individuals per a arreplegar porta a porta els seus residus. "És a dir, que des de l'Ajuntament de València anirem comerç a comerç tots els dies per a recollir els residus", ha assenyalat.

Com funciona el sistema?

El nou sistema d'arreplega de residus ja ha suposat retirar 43 contenidors grisos, 20 contenidors grocs d'envasos, 14 de paper i cartó i 3 de vidre, i substituir-los per 15 plataformes mòbils. Les noves plataformes recolliran, a més, piles, oli i restes orgàniques, cosa que per primera vegada s'implanta parcialment al districte de Ciutat Vella.

Les plataformes romandran a les seues ubicacions en el tram horari comprés entre les 19 i les 23 hores per a l'arreplega de residus dels domicilis particulars i s'instal·laran i retiraran cada dia amb furgonetes elèctriques que no fan soroll i que resulten fàcilment maniobrables pels carrers més estrets del districte de Ciutat Vella.

També et pot interessar

stats