Comença el primer Fitur híbrid, amb aforaments al 50% i més digitalitzat que mai

Sánchez ha anunciat que presentarà en la fira el 'certificat digital verd', que veurà la llum al juny

Imatge d'arxiu de l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur 2020
Imatge d'arxiu de l'estand de la Comunitat Valenciana a Fitur 2020 / À Punt NTC

La Fira Internacional de Turisme (Fitur) comença aquest dimecres una edició que vol marcar el punt d'inflexió després d'un any quasi en blanc en el sector, en què Espanya ha perdut 70 milions de turistes estrangers i 92 milions de viatges dels nacionals, amb pèrdues que superen els 100.000 milions d'euros respecte a 2019.

Per primera vegada en la història, Fitur se celebrarà en un format híbrid (presencial i en línia) obligat per la crisi de la Covid, que ha acurtat el nombre de països assistents dels 165 de gener de 2020 a 55 amb presència física enguany i que tindrà els aforaments reduïts al 50% per a garantir la seguretat sanitària.

Així i tot, és la primera gran fira mundial que se celebra de manera presencial una vegada que la pandèmia està més controlada a Espanya i avança el procés de vacunació, amb el qual el sector espera que servisca per a rellançar el turisme i els viatges.

Pantalles visuals i codis QR, l’aposta de la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana ha avançat que l’estand d’enguany tindrà "un enfocament més professional i digital que mai". D’aquesta manera, es canviaran els mostradors per "pantalles molt visuals", amb codis QR que proporcionen més informació sobre els productes i adaptant els expositors per a evitar els espais tancats.

En aquest edició, la Generalitat té l'objectiu de mostrar tota la seua oferta i atraure visitants "amb totes les garanties de seguretat". "Som el destí més segur d'Europa", ha assegurat Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme. Colomer anima a "mirar el futur amb optimisme" i al fet que les empreses acudisquen a aquesta edició per a "ser, estar i competir". 

La mar com a protagonista de l’estand valencià

La Comunitat Valenciana participa en aquesta edició amb un estand principal en la capçalera del pavelló 7, que disposarà d'un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes i amb un disseny de les ones marines que arriben a les platges de les costes valencianes. Les formes geomètriques i el color blanc de les ones són la idea que es pren de referència per a representar sobre el que es fonamenta el desenvolupament conceptual de l'espai.

A més, també es basa en el "mestissatge cultural" del territori valencià. El moviment del sol que sorgeix de la mar i els reflexos de color de l'alba al costat de la vegetació autòctona es prenen de referència per a la creació dels elements comuns que conformen les diferents àrees.

El 'certificat digital verd' serà el focus d’atenció 

En aquesta edició el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha anunciat que presentarà el certificat digital verd, que es podrà aplicar a partir de juny i que permetrà viatjar de manera segura. Espanya, que ja està preparada per a posar-lo en marxa, espera "com més prompte millor" l'aprovació de la Comissió Europea per a fer-ho.

Segons la ministra de Turisme, Reyes Maroto, deu destinacions han demanat que s'aplique el certificat a manera de pilot i el Ministeri treballa per a poder aplicar-lo de manera recíproca amb altres estats membres de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats