Comença el desmantellament de l'antiga fàbrica de teules de Rabassa, a Alacant

Es tracta del principal abocador il·legal d’enderrocs i conté una gran quantitat d’amiant

Desmantellen l'antiga fàbrica de teules de Rabassa / À Punt NTC

El desmantellament de l'antiga fàbrica de teules de Rabassa, on s'ubica el principal abocador il·legal d'enderrocs de la ciutat d'Alacant, ha començat aquest dimecres. Aquesta construcció conté una gran quantitat d'amiant. "Hi ha una gran quantitat d'uralita. L'estem retirant i les enderrocarem", explica l’encarregat de l’obra, Ismael Esteve.  

L'empresa propietària dels terrenys havia sol·licitat llicència per a la demolició al juny i aquest mes de febrer ha rebut l'autorització de l'Ajuntament d'Alacant. Obeeixen així un requeriment urgent de l'administració, arran dels problemes de seguretat i insalubritat detectats a la zona. El veïnat del barri es felicita per aquest pas avant: “Estem molt contents. Fa dos anys que açò es va convertir en un abocador i ja era hora que començaren a treballar”, assegura el portaveu de l’Associació de Veïns de Rabassa, Carlos Sapena. 

Fa dos anys, la propietària de la fàbrica va vendre els terrenys i, des d'aquell moment, la zona s'ha convertit en un abocador il·legal. Un mar d'enderrocs que no té fi a simple vista i que genera problemes de brutícia, insalubritat i conats d’incendi. “Els incendis de pneumàtics són constants, a més ací venen a cremar coure. I nosaltres estem molt a prop”, afegeix Sapena. 

Els terrenys fiten amb la zona militar de la caserna de Rabassa. La presència de camions i furgonetes és habitual a la zona. La majoria venen a descarregar enderrocs il·legals, però d'altres també furten teules i ferros de l'antiga fàbrica. Davant aquest escenari, el veïnat demana més vigilància. “No es tallen un pèl. Venen, descarreguen i se’n van”, lamenta el veí. 

Les faenes les fa una empresa de Castalla especialitzada en la retirada d'amiant, contractada per la propietat. Però ningú sap si més avant retiraran els enderrocs acumulats.  

També et pot interessar

stats