Comença la Cimera Mundial del Clima amb l'objectiu de consolidar avanços

Des d’aquest dilluns fins al 13 de desembre, Madrid es converteix en l’epicentre de la lluita contra el canvi climàtic.

1.500 persones han treballat durant tot el cap de setmana per a posar a punt la trobada.
1.500 persones han treballat durant tot el cap de setmana per a posar a punt la trobada.

Des d’aquest dilluns fins al 13 de desembre, Madrid acull la Cimera Mundial del Clima i es converteix, així, en l’epicentre de la lluita contra el canvi climàtic.

Es preveu que a la cimera assistisuen 25.000 persones de 200 països. Inicialment, havia de ser a ser a Xile però, a causa de la crisi interna que pateix el país, l'organització va traslladar la seu de manera urgent. Per això 1.500 persones enllesteixen contrarellotge el treball d'un any fet en només tres setmanes. 

Durant 12 dies, recorreran aquestes instal·lacions cinquanta caps d'estat i de govern de tot el món, però la presència més esperada és la de l'activista ecologista Greta Thunberg, que fa unes setmanes va iniciar el viatge a Madrid des dels Estats Units. 

El trànsit a l'aeroport de Madrid-Barajas augmentarà un 6%. Per a incrementar la vigilància, han activat el nivell 4 antiterrorista i han suprimit el tractat de Schengen de lliure circulació.

En la jornada prèvia, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha exigit més voluntat política en la lluita contra el canvi climàtic. "El punt de no retorn contra la crisi climàtica se'ns tira damunt", ha dit.

També et pot interessar

stats