Comença la cimera citrícola del PSPV a València per a tractar la crisi del camp valencià

Els socialistes esperen reunir vora 300 persones vinculades amb el sector durant el cap de setmana.

Inauguració de la convenció citrícola
Inauguració de la convenció citrícola / @SocialistesVal

El PSPV ha inaugurat la convenció "Sumem pel camp", en què esperen reunir entre aquest divendres i el dissabte vora 300 persones. A la trobada, que busca marcar una estratègia per a eixir de la crisi en què està immers el camp valencià, hi estan representats tots els col·lectius del sector citrícola, la Unió de Llauradors, AVA-Asaja, la Federació de Cooperatives Agroalimentàries o la Coordinadora d'Agricultors de la Comunitat Valenciana (COAGV). També hi assistiran el ministre d'Agricultura, Luis Planas, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, que són els encarregats de la clausura aquest dissabte.

La Universitat Politècnica de València acull des de les 15:30 hores la cimera, que suposa una aposta dels socialistes valencians per a respondre a la demanda realitzada per les diverses organitzacions agràries que reclamaven solucions a la seua situació. 

La inauguració ha estat a càrrec del secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz; el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i la secretària de Creixement i Ocupació de l'Executiva Nacional del PSPV-PSOE, Blanca Marín.

Segons ha explicat Muñoz, la convenció pretén ser un "punt de partida" per a elaborar el full de ruta que regirà les actuacions futures de la citricultura a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats