Comença la campanya de la magrana mollar d'Elx

Enguany es preveu collir vora 50 milions de quilos d'aquesta varietat autòctona amb denominació d'origen protegit.

Comença la campanya de la magrana mollar d\'Elx
Comença la campanya de la magrana mollar d'Elx

Els bancals de magraners comencen a omplir-se d’activitat al camp d'Elx i la rodalia. La campanya de la magrana mollar d'Elx comença en les 3.000 hectàrees de magraners que hi ha repartides per les comarques de l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura.

La magrana mollar d'Elx és una varietat autòctona amb denominació d'origen protegit. Una fruita autòctona que és més apreciada fora que dins del nostre territori. Bona part de la producció va al mercat anglosaxó, coneixedor de les propietats antioxidants d'aquest fruit. Però l'últim objectiu de la Denominació d'Origen Magrana Mollar d'Elx és el mercat asiàtic.

Enguany la collita és bona i la producció s'ha incrementat en un 5%, per la qual cosa s'arreplegaran vora 50 milions de quilos. El 75% de la producció de magranes a Espanya està localitzada en aquestes comarques del sud d'Alacant i s'ha convertit en el principal conreu del camp d'Elx.

La denominació d'origen protegida de la magrana mollar empara 40 municipis de les comarques alacantines del Baix Vinalopó, l’Alacantí i el Baix Segura.

Enguany, el padrí del tall simbòlic de la primera magrana ha sigut el reconegut xef català, Albert Adrià. A la festa han assistit, a més, xefs de molt de prestigi que inclouen magranes mollars en les seues cartes com el pastisser Paco Torreblanca o la il·licitana Susi Díaz.

També et pot interessar

stats