Comença a Alacant el juí pel cas Sala

El jurat popular ha de decidir si l’únic acusat, Miguel López, és culpable d’assassinar la viuda de l’expresident de la CAM.

VÍDEO | Comença a Alacant el juí pel cas Sala

El juí pel crim de María del Carmen Martínez, viuda de l’expresident de l’extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) Vicente Sala, ha començat amb la constitució del jurat popular que haurà de jutjar l’únic acusat en la causa. Es tracta del gendre de la víctima, Miguel López, que s’enfronta a 24 anys de presó pels delictes d’assassinat i tinença il·lícita d’armes.

En la primera sessió del juí està previst que el jurat visite les instal·lacions on es va cometre el crim. Es tracta del concessionari de cotxes Novocar, propietat de la família de l’acusat. Ací, la setmana del 9 de desembre de 2016, María del Carmen va morir de dos tirs al cap, als 72 anys, quan es trobava dins d’un cotxe. 

Miguel López, marit de la filla de la víctima, declararà dimarts. El detingueren com a presumpte autor material de l’assassinat al febrer de 2017, però va quedar en llibertat provisional després d’haver estat 40 dies empresonat de forma preventiva en pagar una fiança de 150.000 euros. 

La defensa de l’acusat demana l’absolució perquè, segons argumenten, tot el cas està basat en indicis. Es preveu que el juí durarà almenys tres setmanes, ja que s'han citat a declarar 95 testimonis.

Juí a porta tancada

La defensa de l'acusat ha demanat que el juí se celebre a porta tancada. Una vegada quede constituït el tribunal popular que el jutjarà, la magistrada encarregada del procés serà qui dictarà la decisió sobre aquesta petició.

També et pot interessar

stats