Les comarques del sud se sumen a la celebració de l'Orgull LGTBI

Desenes de persones es concentren a Elx i trauen armaris al carrer a Jesús Pobre per a reivindicar els drets del col·lectiu.

VÍDEO | Les comarques del sud se sumen a la celebració de l\'Orgull LGTBI

Desenes de persones s'han concentrat a la plaça de Baix d'Elx per a reclamar una societat més justa, inclusiva i igualitària pel Dia de l'Orgull LGTBI. Dèlia González, membre de Diversa, el festival de cultura LGTBI d'Elx, explica per què continuen sent necessàries aquestes reivindicacions: "Encara queda molt per fer. Cal continuar reivindicant que podem fer el que vulguem amb el nostre cos mentre no fem mal a ningú".

A la penjada de dues banderoles amb els colors de l'arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament, ha seguit la lectura d'un manifest per part del regidor d'Igualtat, Mariano Valera. Ha incidit que s'ha de continuar treballant per una societat d'"igualtat i inclusió, en què els drets siguen iguals per a tots". "Al final som persones. I com a persones, som tots iguals", ha conclòs.

Jesús Pobre ix de l'armari

A Jesús Pobre, a la Marina Alta, han tret armaris a la plaça del poble. Simbolitzen el compromís del municipi amb la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. És un gest dirigit especialment a les persones majors de 60 anys, com explica l'alcalde, Javier Escoto: "Tot el poble ix de l'armari en aquesta campanya per a acabar de desterrar la por i la vergonya que suposava durant els anys de la repressió per a la gent major".

A més, els cinc restaurants del poble s'han adherit a la campanya i han rebut un reconeixement com a espais lliures de discriminació.

També et pot interessar

stats