Les comarques alacantines del Vinalopó enviaran 30.000 quilos d’ajuda urgent als refugiats sirians d'Atenes

El carregament s'enviarà al Centre Social Victòria d’Atenes que, diàriament, atén més de 700 refugiats sirians.

S'han iniciat campanyes paral·leles en cada un dels municipis participants.
S'han iniciat campanyes paral·leles en cada un dels municipis participants.

Al gener 30 tones d’aliments, roba i material per a xiquets eixiran del port de València amb destinació al port d’Atenes. El Centre Social Victòria de la capital grega ha fet una crida internacional per a atendre els més de 700 refugiats sirians que hi viuen. L’ajuda és urgent, per això nombrosos municipis de les comarques alacantines del Vinalopó han reaccionat ràpidament i ja estan recollint aliments i altre material que volen que arribe per Nadal. A aquesta onada de solidaritat, també s’han unit altres poblacions com ara Tibi, a l’Alcoià, i Sant Fulgenci, al Baix Segura.

S'han iniciat campanyes paral·leles en cada un dels municipis participants per a buscar el suport ciutadà, institucional i privat per a aconseguir arreplegar, com més prompte millor, els 30.000 quilos d’ajuda urgent. Les associacions i les plataformes humanitàries d’ajuda al poble sirià han posat en marxa diferents iniciatives per a arreplegar els aliments. A més, han habilitat nombrosos punts de recollida en espais públics i amb molta afluència de gent.

La recollida està centralitzada a la ciutat de Villena, on l’ajuntament ha cedit una nau del viver d’empreses. 

Les persones i les entitats interessades a sumar-se a la campanya poden fer-ho contactant amb les agrupacions impulsores o aportant aliments no peribles com ara conserves, llegums, pasta o oli. També és necessari recollir productes d’higiene i material escolar, o aliments i complements destinats a la cura dels bebés, com ara bressols i carrets.

L’ONG Xarxa SOS Refugiats serà l’encarregada de rebre i distribuir tot allò que s’envie des d’Alacant entre els usuaris del Centre Social Victòria. Aquest edifici està localitzat al centre d’Atenes i dona menjar a vora 800 persones diàriament. A més, es distribueix llet, bolquers i es dispensa atenció mèdica i  sociosanitària amb col·laboració de Metges sense Fronteres. També s’imparteixen classes de grec i  anglés per a ajudar a tramitar papers, i també assessorament legal, serveis que ofereixen voluntaris especialitzats. Paral·lelament, la Xarxa SOS Refugiats també reparteix menjar, setmanalment, a 3.000 persones que viuen en els  squats, o edificis ocupats, i en camps de refugiats com el de Lavrio. 

A Síria, 3 de cada 4 persones han hagut de fugir de les seues cases. Es calcula que 68 milions de persones a tot el món fugen de la guerra i de la persecució als seus països d’origen. 

També et pot interessar

stats