Dos colps policials confisquen onze tones de cocaïna a València i Vigo

La droga estava oculta en contenidors procedents de Llatinoamèrica, en el que suposa l'aprehensió més gran de cocaïna a Espanya i un dur colp a les organitzacions albaneses

Fardells de droga decomissada

La Policia Nacional ha confiscat en tan sols una setmana 11 tones de cocaïna a Galícia i València ocultes en contenidors marítims procedents de Llatinoamèrica, en el que suposa l'aprehensió més gran d'aquesta droga a Espanya.

Es tracta d'un bon colp a les organitzacions albaneses, les més poderoses actualment a Europa, que controlen la distribució a Europa des de països com Colòmbia i l'Equador.

Aquest dimarts, els responsables de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Policia Nacional juntament amb els de l'Agència Tributària han detallat els resultats de dues operacions diferents desenvolupades a la fi de novembre i en la primera setmana de desembre.

D'una banda, l'operació Tonara ha suposat la confiscació més gran de cocaïna realitzada a Galícia amb 7,5 tones de droga retirades de contenidors i ocultes en tonyina congelada, que es va saldar amb la detenció de cinc persones.

La segona operació, denominada Fulgor, ha permés la detenció de 15 persones, l'última d'elles ahir mateix a Madrid, i la confiscació de 3,5 tones de droga que van arribar fa més d'un mes al port de València.

Cocaïna a València
Cocaïna a València / Ministeri de l'Interior

Segons ha destacat el comissari en cap de la Brigada Central d'Estupefaents, Antonio Duarte, encara que són dues operacions diferents existeixen diversos nexes en comú.

"Darrere de tots dos enviaments es troben xarxes albaneses, que són les organitzacions que han monopolitzat l'enviament de droga a Europa en dobles fons de contenidors per via marítima", ha subratllat.

També et pot interessar

stats