Colp policial a una banda de dotze lladres que furtava en polígons industrials al Camp de Túria

La Guàrdia Civil atribueix als detinguts fins a 67 delictes per emportar-se maquinària industrial per la força i tràfic de drogues

Agents de la Guàrdia Civil custodien un dels detinguts
Agents de la Guàrdia Civil custodien un dels lladres detinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha desarticulat un entramat criminal integrat per dotze lladres que operaven fonamentalment a la comarca del Camp de Túria i als qui acusen de més de seixanta delictes. Tots estan detinguts en el marc de l'operació Benigual, segons ha informat l'institut armat aquest dijous en un comunicat.

Segons les perquisicions, l'organització delictiva va cometre diversos robatoris per la força en polígons industrials de municipis com Riba-Roja, Pobla de Vallbona i Llíria. L'objectiu fonamental era emportar-se maquinària industrial i eines de construcció, però també participaven d'altres activitats il·lícites, com ara el tràfic de drogues. Era la mateixa banda qui s'encarregava de la venda directa dels béns sostrets i del lliurament a persones que després els distribuïen de forma il·legal. Per a dur a terme les actuacions empraven dues armes de foc modificades —escopetes retallades—, que se'ls han requisat.

Les indagacions començaren en 2022 quan les autoritats detectaren un nombre elevat de robatoris en municipis de la comarca del Camp de Túria. Després d'arribar fins al grup criminal responsable, s'escometeren fins a dotze escorcolls en habitatges, trasters i fins i tot una nau industrial a les localitats de Riba-roja, Paterna, Pobla de Vallbona, València, Pedralba i Ròtova. En els escorcolls es van intervindre, a més de centenars d'objectes furtats que es retornaren als propietaris legítims i les dues escopetes, 28.000 euros en efectiu, un quilogram de marihuana i deu barres d'haixix preparades per a la venda. Els agents també es confiscaren dues furgonetes usades en els robatoris.

Les dotze persones detingudes són totes espanyoles, nou homes i tres dones, d'entre 17 i 63 anys. Se'ls atribueixen en total 67 delictes entre els quals figuren el d'organització criminal, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, maltractament animal, encobriment, danys, furt i robatori amb força.

El jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Llíria s'ha fet càrrec de les diligències.

També et pot interessar

stats