Colp policial a un grup que traficava amb vigoritzants sexuals des de València i altres punts d'Espanya

L'operatiu es salda amb onze persones detingudes després de desarticular la xarxa delictiva, assentada fonamentalment a Tarragona i Sevilla

Part del material requisar per la Policia Nacional
Part del material requisat per la Policia Nacional / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut onze persones després de desarticular una xarxa que presumptament traficava amb medicaments suspesos per la Unió Europea, anabolitzants i vigoritzants sexuals que venien a través d'internet i sex-shops a Tarragona. Part de l'entramat operava a València, segons ha informat aquest dijous el cos de seguretat en un comunicat.

Durant la intervenció policial s'han dut a terme onze escorcolls en què els agents s'han incautat de 6.000 pastilles —entre anabolitzants i vigoritzants sexuals—, cent pots de popper —droga que s'acostuma a utilitzar en un context sexual— i 80.500 euros en efectiu. A més, s'han requisat 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tot Espanya, material informàtic, tres armes elèctriques, una pistola detonadora i cinquanta cartutxos de fogueig.

Els suposats delinqüents regentaven diverses tendes de productes sexuals a la ciutat de Tarragona i a les localitats del Vendrell i Reus. Hi venien els productes, que també anunciaven en diferents portals d'internet, xarxes socials i canals de missatgeria instantània per a captar clients.

La policia va iniciar la investigació el juny de 2022, en detectar en un dispositiu de cibervigilància l'existència d'anuncis en la xarxa de medicaments suspesos per la Unió Europea. Després de diverses gestions, els investigadors van concloure que el grup estava assentat a les províncies de Tarragona i Sevilla, així com als municipis de Màlaga i València. Des de tots aquests punts oferien i comercialitzaven els medicaments prohibits i d'altres que, sense estar-ho, tampoc tenen permesa la distribució sense control mèdic.

En concret, l'entramat adquiria els medicaments contra la disfunció erèctil, els anabolitzants i la resta de substàncies, com el popper, a Holanda, l'Índia i la Xina. Després, els posaven a la venda a través de farmàcies virtuals i els enviaven per paqueteria. L'altre punt de venda eren les botigues sex-shop que regentaven a Tarragona, el Vendrell i Reus.

També et pot interessar

stats