Colomer urgeix a reparar el litoral abans de la campanya de Setmana Santa

El Regne Unit continua com a primer emissor de visitants internacionals, seguit de França, els països nòrdics i Alemanya.

Estat en què va quedar una de les platges de Cullera després del pas de la borrasca Gloria
Estat en què va quedar una de les platges de Cullera després del pas de la borrasca Gloria / Ajuntament de Cullera

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha considerat “irrenunciable” recuperar per a la pròxima campanya de Setmana Santa la fisonomia del litoral valencià després dels desperfectes causats pel temporal Gloria. A més, ha apuntat que no s’ha de permetre que el debat sobre la sostenibilitat de les infraestructures alentisca els treballs.

Colomer ha emfatitzat el fet que estigueren “des del minut zero” amb els territoris afectats, però que la neteja i recuperació de l’estat de les platges correspon a l’Estat. Posteriorment, actuaran en la reinstal·lació de passarel·les, dutxes, llavapeus, jocs o vestidors, entre altres instal·lacions danyades pel vent i les fortes pluges.

“Les platges són la gran icona de la Comunitat Valenciana”, ha destacat, a més d’assegurar que la Direcció General de Costes ha de destinar més fons atés que “fa molts anys que no s’inverteix al ritme que toca”. Colomer ha assenyalat que s’ha d’actuar i “després” estaran en condicions de parlar sobre la relació amb la naturalesa.

Baixen un 1,5% les arribades del Regne Unit

El nombre de turistes britànics que van visitar la Comunitat Valenciana va baixar un 1,5% en 2019, fins als 2,8 milions. També va baixar la despesa que, amb un descens de l'1,6%, es va situar en 2.497 milions d’euros. Tot i això, la valenciana és la comunitat autònoma que “potser haja resistit millor” el divorci del Regne Unit, segons ha assegurat el secretari autonòmic.

“El descens en el nombre de visitants amb motiu del Brexit encara no és estructural”, ha assegurat, a més d’afegir que són les pròximes tendències les que han de preocupar a la ciutadania valenciana. El Regne Unit continua com a primer emissor de visitants internacionals a la Comunitat Valenciana, seguit de França, els països nòrdics, Alemanya, Holanda, Bèlgica i Itàlia.

També et pot interessar

stats