Colomer: "La setmana que ve tindrem el full de ruta sobre com retrobar-nos a les platges"

El secretari autonòmic de Turisme ha indicat que estudien diversos protocols per a evitar-hi els contagis.

El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, en una entrevista en À Punt NTC.
El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat, Francesc Colomer, en una entrevista en À Punt NTC.

Decidir com i quan podrem anar a la platja és una decisió vital per a la Generalitat. Comunitats autònomes com Andalusia han reclamat que, des de la fase 2 de la desescalada, puguem tornar a gaudir de la mar. No obstant això, el secretari autonòmic de Turisme del govern valencià, Francesc Colomer, no ha volgut banyar-se sobre quan podrem prendre el bany a la platja.

En una entrevista a À Punt NTC, Colomer ha ressaltat la importància de la tecnologia a l'hora d'ajudar en la presa de decisions, però ha remarcat que "tota ferramenta tecnològica i intel·ligència artificial per a regular la capacitat de càrrega i mantindre les distàncies de seguretat ha de ser pràctica, útil i universal". "La millor tecnologia és ser responsables", ha afegit.

El secretari autonòmic ha indicat que l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) estudia diversos protocols per a minimitzar el risc de contagi a la platja i, segons el cronograma del govern espanyol, la setmana que ve "tindrem el full de ruta sobre com retrobar-nos". Entre els diversos protocols que s'estudien estan el compliment de la distància de seguretat, la neteja, els controls d'accessos, la segmentació de platges per a preservar espais per a col·lectius vulnerables i la utilització de les dutxes i rentapeus.

Colomer ha assenyalat que enguany "no serà un estiu fàcil", però "pot ser un bon moment per a ramificar el públic" i anar a "aquelles platges del litoral valencià que no havien tingut l'èxit d'altres", "sempre buscant la descongestió i l'experiència gratificant", ha afirmat.

També et pot interessar

stats