La collita de caqui baixarà un 35%

Gelades a febrer i març i la pedregada de l'1 de juliol, causes del descens.

La superfície cultivada de caqui ha passat de 3.298 hectàrees a 2007 a 15.977 a 2017.
La superfície cultivada de caqui ha passat de 3.298 hectàrees a 2007 a 15.977 a 2017. / AVA

La producció de caqui a la Comunitat Valenciana baixarà un 35% respecte a l'any passat. Són dades que ha aportat l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) després de fer el càcul quan falta un mes per a l'inici de la campanya. Enguany es preveuen unes 240.000 tones. La majoria corresponen a la varietat Roig Brillant, que és la que millor acollida està tenint als mercats nacionals i internacionals.

El cultiu va començar a expandir-se a començaments del segle XXI com a alternativa a les fruites de pinyol, cítrics i hortalisses. Des de la massiva implantació del caqui podria ser la més baixa des de llavors.

La superfície cultivada de caqui ha passat de 3.298 hectàrees a 2007 a 15.977 a 2017. S'ha multiplicat per cinc en deu anys. Aquestes dades estan recollides en les estadístiques oficials del Ministeri d'Agricultura.

Motius del descens

La baixada en la producció ve originada, principalment, per les gelades registrades a febrer i març i també per la pedra i el vent que va afectar la comarca de la Ribera el passat 1 de juliol. Des de l'organització agrària han detectat una major caiguda de fruits en una fase avançada de maduració.

Segons les primeres operacions de compravenda ja tancades hi ha una tendència positiva en els preus. La forquilla està entre els 0,35 i els 0,45 € per quilo. Es tracta de preus anteriors a 2014 quan Rússia va tancar les fronteres. Des d'AVA s'aconsella als llauradors prudència a l'hora de pactar preus de collita, ja que la pujada ha d'arribar a compensar la baixada de volum.

També et pot interessar

stats