Els collidors de la Comunitat Valenciana aniran a la vaga el 13 de desembre

El comité de Gestió de Cítrics ha acusat els sindicats de trencar unilateralment les negociacions per a renovar el conveni col·lectiu

Un collidor, en arxiu
Un collidor, en arxiu / À Punt NTC

El dimarts 13 de desembre, els collidors de la Comunitat Valenciana han convocat jornada de vaga. Així ho han comunicat, després de no haver arribat a un acord amb la patronal en la negociació del nou conveni laboral. Els sindicats demanen una pujada dels salaris que es revise amb l'IPC. 

En tot cas, l’últim dia per arribar a un acord. El temps límit serà el 12 de desembre; sindicats i patronal tenen una cita amb el tribunal de mediació laboral. En cas de no coincidir en les condicions, el 13 de desembre començarà la vaga d'aquest sector, que afecta 50.000 collidors de tot el territori.

El Comité de Gestió de Cítrics (CGC) va assegurar, en un comunicat emés el 2 de novembre, sentir-se "sorpresos" per la reacció dels sindicats UGT-PV i CCOO-PV, "que van decidir unilateralment trencar les negociacions per a renovar el Conveni Col·lectiu de Collidors de la Comunitat Valenciana", segons el CGC. L'associació dels exportadors de cítrics, que negociava un possible acord de la mà de Cooperatives Agro-alimentàries CV, considera que "la plataforma defesa pels representants dels treballadors evidencia una total falta de compromís, una greu ignorància sobre el sector i està molt lluny d'entendre la complicada conjuntura bèl·lica i econòmica que patim".

També et pot interessar

stats