Col·legis catòlics llancen una campanya per l'educació concertada

#Yoelijo demana educar segons les conviccions religioses i morals dels pares i mares mitjançant ajudes als centres docents.

Presentació de la campanya #yoelijo a la Facultat de Teologia
Presentació de la campanya #yoelijo a la Facultat de Teologia / R comunicación

La campanya #yoelijo és una iniciativa, impulsada segons els seus organitzadors per 730 col·legis i 150.000 famílies, per a defendre els centres concertats i confessionals finançats amb fons públics.

"L'exercici de les llibertats d'ensenyament, de creació de centres docents i d'educar als fills conforme a les pròpies conviccions es realitzarà en igualtat de condicions, a través dels concerts educatius o mitjançant un altre tipus d'ajudes als centres docents", manifesten en el text 'Per una educació en llibertat'.

Presentada aquest dimarts a la Facultat de Teologia enfront d'autoritats com l'arquebisbe Antonio Cañizares, 'Jo trie' agrupa nombroses entitats catòliques, entre elles, la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir-UCV, la Universitat CEU-Cardenal Herrera, els bisbats i els col·legis diocesans de les tres províncies.

"Cada família té dret a elegir el model d'educació i el centre, per la qual cosa no volem que unes normes contradiguen lleis i la declaració universal de drets humans", ha manifestat el portaveu Vicent Morro. Així, representants de la iniciativa reclamen educar els seus fills i filles conforme a les seues conviccions religioses i morals, "tant a l'escola de titularitat pública com a l'escola d'iniciativa social".

Per la seua part, Raquel Ortiz, coordinadora de l'associació València Laica, manté que en nom de la llibertat "s'està fent una perversió dels interessos particulars i privats". "Nosaltres defensem l'escola pública i laica", ha manifestat, a més d'afegir que els centres concertats i privats han de ser "subsidiaris de la pública" i s'han de reduir gradualment. En declaracions a À Punt Notícies, Ortiz ha demanat que la Conselleria actue quan els centres públics i concertats realitzen actes confessionals, com per exemple portar l'alumnat a l'església durant l'horari escolar.

També et pot interessar

stats