El Col·legi Oficial de Treball Social de València demana corresponsabilitat social en casos com el de Godella

Oltra insta a reflexionar sobre la importància dels serveis socials i destaca que s'ha multiplicat per cinc les plantilles de treball.

VÍDEO | El Col·legi Oficial de Treball Social de València demana corresponsabilitat social en casos com el de Godella

El Col·legi Oficial de Treball Social ha emés un comunicat en què demana un reforç en els serveis socials d'atenció primària i una coresponsabilitat social en certs casos. Una crida d'atenció que es produeix una setmana després del tràgic desenllaç del cas de dos xiquets de Godella, presumptament assassinats per la mare.  

La presidenta, Elena Puig, ha assenyalat en Les notícies del matí que no es pot dir que haja fallat el sistema i que cal esperar que estiga resolt el cas per a poder opinar i valorar què és el que no es va fer bé. En aquest sentit, la representant dels treballadors i treballadores socials de València ha reclamat que es continuen les millores en aquest àmbit.

“S’ha de seguir dignificant el nostre treball, amb l’augment del pressupost i el desplegament legislatiu”, ha indicat. En la mateixa línia, Elena Puig ha demanat que es desenvolupen les lleis de serveis socials inclusius i de serveis i garanties de la infància i l’adolescència, així com la implicació de tots els sectors socials. “Tota la societat hi ha d’estar implicada”, ha afirmat.

Importància dels serveis socials

Des del govern valencià recorden que en els últims anys s'ha multiplicat per cinc les plantilles de treball social en els municipis, però sobretot insisteixen que la població ha de fer-ne ús. En eixe sentit, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat que el doble crim de Godella ha de servir per a realitzar "una reflexió col·lectiva" sobre la importància dels serveis socials.  

No obstant això, ha insistit que en aquest cas concret caldrà esperar que estiguen tots els informes i que en el comunicat dels treballadors socials es posa en valor la nova llei de serveis socials i inclusius que entra en vigor aquest dijous. 

També et pot interessar

stats