El Col·legi Oficial de Metges de València rebutja el terme 'violència obstètrica' i que s’incloga en la llei de violència masclista

Denuncien que aquest concepte suposa un "atac directe" contra la ginecologia, les comares i la resta del personal sanitari 

Una dona embarassada es fa una ecografia
Una dona embarassada es fa una ecografia / Efe

El Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) rebutja el concepte de 'violència obstètrica' i l'esmena presentada pel PSPV, Compromís i Unides Podem a les Corts per a incloure-ho en la llei contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

En un comunicat denuncia que aquest terme suposa un "atac directe" contra els metges especialistes en ginecologia, les comares i la resta del personal sanitari que participa en el seguiment dels embarassos i parts amb la finalitat de preservar la salut de la dona i del nadó.

"La violència de gènere és un assumpte molt seriós i preocupant al nostre país", subratlla, i adverteix que incloure l'ús del terme 'violència obstètrica' dins de la violència de gènere "no fa més que trencar la confiança metge-pacient i la relació de respecte mutu", tan important en aquesta professió.

Encara que "com en qualsevol altre treball, poden donar-se casos de mala praxi", l'entitat col·legial remarca que no és el més habitual i que, si és així, han d'abordar-se per les vies legals corresponents.

I és que, al seu entendre, no es pot permetre que es cree un concepte que "criminalitze" el treball dels ginecòlegs i del personal sanitari que vetla dia a dia per la qualitat assistencial i la salut de les dones i els fills.

També et pot interessar

stats