El Col·legi Oficial d'Infermeria de València defensa establir l'1 de setembre com el Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental

Des de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental es destaca que aquesta celebració "contribuirà a donar major visibilitat a la professió"

Imatge d'arxiu d'una persona en una consulta de salut mental
Imatge d'arxiu d'una persona en una consulta de salut mental / Shutterstock

El Col·legi Oficial d'Infermeria de València (COENV) ha donat suport a la proposta de l'Associació Espanyola d'Infermeria de Salut Mental (Aeesme) i la seua homòloga portuguesa (la Sociedade Portuguesa de Enfermegem en Sáude Mental) per a establir el pròxim dia 1 de setembre com a Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental.

L'entitat col·legial recorda, en un comunicat, que aquest dia es commemora el naixement de Hildegart Peplau, infermera "compromesa amb les cures en l'àmbit de la Salut Mental i Psiquiatria", que és considerada pel seu llegat "mestra per a moltes infermeres de Salut Mental". A més, just en aquest any 2022 es compleixen 70 anys de la publicació del seu llibre amb la seua teoria de les relacions interpersonals en infermeria.

Per això, des d’Aeesme es destaca que aquesta celebració "contribuirà a donar major visibilitat a la professió d'infermeria de Salut Mental, i donar popularitat social a aquesta, augmentant així la seua representació col·lectiva en l'imaginari professional i del conjunt de la població".

Les més de 8.500 infermeres especialistes en Salut Mental que hi ha a Espanya s'incorporen progressivament, "encara que amb molta lentitud en algunes comunitats autònomes, a les diferents unitats i serveis sociosanitaris, on la seua aportació a les cures especialitzades dona lloc a un augment de la qualitat de la cura en salut mental", segons ha indicat Aeesme.

Sobre aquest tema, COENV recalca que "totes les infermeres d'aquest àmbit festejaran sens dubte el primer de setembre com un dia gran per a la professió".

També et pot interessar

stats