El Col·legi de Metges d'Alacant i la Policia Nacional ensenyen tècniques d'autodefensa davant de les agressions

A la Comunitat Valenciana, se'n van denunciar 56 el 2022, un 12% més que el 2021

Un agent de la Policia Nacional, durant el curs / À Punt NTC

Les agressions al personal sanitari s'han disparat després de la pandèmia. A la Comunitat Valenciana, se'n van denunciar 56, un 12% més que el 2021. Només a Alacant, l'any passat es van denunciar dènou agressions i insults. Aquest és només la punta de l'iceberg, perquè la gran majoria no es denuncien. Per això, el Col·legi de Metges d'Alacant i la Policia Nacional organitzen tallers d'autoprotecció per a sanitaris.

Aquesta vesprada, un equip d'À Punt Notícies ha visitat l'equip que dona aquestes sessions, al centre de salut d'Altabix, a Elx (Baix Vinalopó). En ella, els Policies Nacionals ensenyen als sanitaris tècniques de defensa davant d'una agressió. "Com més prompte ens anticipem i tallem aquest tipus d'escalada, més evitarem que el final siga pitjor", explica un dels agents instructors.

José del Castillo, interlocutor Policial Sanitari, ha explicat que "si alguna vegada tenim una situació que ja és imminent, que es produirà i és greu, he de saber què puc fer per a minimitzar-la." A l'espai reduït d'una consulta, utilitzar per exemple la taula, per a espentar-la cap a l'agressor i lluitar, "com un element de protecció".

Olga Puig Pinós, subinspectora de la Policia Nacional, ha indicat que "si no es coneixen els fets no es denuncien i, per tant, no es poden interposar recursos". Des del Col·legi de Metges d'Alacant insten a denunciar qualsevol agressió. El personal més afectat són les metgesses d'atenció primària de la sanitat pública.

Hermann Shwartz, president del Col·legi de Metges d'Alacant, ha explicat que "la gent té una expectativa, creu que té raó i no atén a negociacions. És més comú en l'assistència pública que en la privada".

Aquest taller d'autoprotecció, a més, ha coincidit amb el Dia Europeu contra les Agressions a Sanitaris, que se celebra aquest diumenge.

També et pot interessar

stats