El Col·legi de Farmacèutics d’Alacant, en contra de l'obligatorietat de vendre la píndola del dia després

La nova llei de salut sexual i reproductiva garanteix l’accés als medicaments i nega als farmacèutics l’objecció de consciència

La nova llei de l'avortament del Ministeri d’Igualtat obliga les farmàcies a vendre la coneguda com a píndola del dia després / À Punt NTC

La nova llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs, del Ministeri d’Igualtat, obligarà les farmàcies a vendre la coneguda com a píndola del dia després.

Segons ha esgrimit Bernardo Salas, secretari del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant, aquesta obligació equival en la pràctica a eliminar el dret a l'objecció de consciència. “Era un dret que no està generant un problema al carrer”, ha afirmat Salas.

La llei encara vigent d'interrupció de l'embaràs reconeix als farmacèutics l'objecció de consciència, però la nova només parla de professionals sanitaris. Amb la nova legislació es garanteix l’accés als medicaments, sense que la farmàcia puga negar-se.

Segons el Col·legi de Farmacèutics d’Alacant, aquesta normativa els deixa indefensos, si bé en el sector reconeixen que creuen que seran pocs els que es neguen a dispensar la píndola del dia de després quan siga obligatori. Qui ho faça, s'enfrontarà a multes d'entre 90.000 i un milió d'euros.

També et pot interessar

stats