El Col·legi d’Infermers de Castelló denuncia Barceló per “imprudència greu”

El sindicat Satse assenyala que un de cada tres sanitaris contagiats correspon a l’àmbit de la infermeria.

El Col·legi d’Infermers de Castelló denuncia Barceló per “imprudència greu”
El Col·legi d’Infermers de Castelló denuncia Barceló per “imprudència greu”

El Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Castelló ha presentat una denúncia a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per “imprudència greu amb resultat de lesions o mort i per vulneració dels drets dels treballadors dels quals seria responsable”. S’hi inclouen testimonis d’infermers dels tres departaments de salut de Castelló en els quals denunciaven la seua situació laboral.

Segons exposa la denúncia, la Conselleria té l’obligació de protegir la salut i seguretat dels sanitaris en general i als infermers en particular i facilitar-los tots els equips de protecció individual necessaris i suficients per al compliment del seu deure assistencial. El Col·legi assenyala haver remés, des del mes de març, cartes i haver mantingut reunions amb responsables del departament en què els ha requerit que “de manera immediata” se’ls dotara dels equips individuals de protecció recomanats tant per l’OMS com pel Ministeri de Sanitat”.

A causa de “la falta” d’aquests materials de protecció, assenyala l’ens col·legial s’està produint un “altíssim nivell de contagi entre la ciutadania i els professionals sanitaris, i a més, en incomplir l’obligació de facilitar les mínimes mesures de prevenció s’està produint un altíssim nivell de mortalitat”.

Un de cada tres sanitaris contagiats és infermer

El sindicat d’infermeria Satse ha realitzat un estudi sobre els professionals contagiats de Covid-19 en els 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana que conclou que, fins al passat 23 d’abril, un de cada tres sanitaris contagiats va ser una infermera.

També et pot interessar

stats