Col·lectius socials demanen la retirada de l’ordenança d’Alacant que multarà els que demanen al carrer

Reclamen un pla de protecció per als més vulnerables en lloc de la normativa que contempla sancions de fins a 3.000 euros.

Representants dels col·lectius i organitzacions que s'han manifestat aquest dilluns davant de l'Ajuntament d'Alacant

Una vintena de col·lectius han demanat aquest dilluns la retirada “immediata” de l’ordenança contra la mendicitat i la prostitució, també coneguda com a ordenança de “convivència cívica”, que pretén aprovar l’Ajuntament d’Alacant. La nova normativa en què treballa el govern municipal contempla multes entre 500 i 3.000 euros per als que demanen almoina al carrer.

Els representats de col·lectius socials s'han concentrat davant el consistori alacantí, on han llegit un manifest i han acusat l’equip de govern de “voler expulsar dels carrers les persones més vulnerables”.

“La convivència no es regula d'aquesta manera. Hi ha un muntó de comportaments i de delictes que estan a l'orde del dia en l'àmbit laboral o social, campant a plaer, i el que no val ara és una ordenança que traga dels carrers dones explotades sexualment o laboralment, juntament amb els més vulnerables, en lloc de donar-los un sostre i un treball digne”, ha indicat Consuelo Navarro, secretària general de CCOO a l'Alacantí-les Marines.

Des d’un altre sindicat, UGT, la seua secretària territorial a l'Alacantí-la Marina, Yaissel Sánchez, ha assenyalat que “no es tracta de posar pegats als problemes de la ciutat, sinó de donar una oportunitat al fet que aquestes persones tinguen un sostre i un treball per a integrar-les en la societat, perquè estan apartades i no són considerades persones”. Per això, els convocants han reclamat l'ajuntament alacantí la posada en marxa d’un pla d'acció social per a protegir els més vulnerables.

També et pot interessar

stats