Col·lectius de periodisme condemnen les agressions a professionals de la comunicació

El comunicat es produeix com a conseqüència de l'agressió patida ahir per un càmera de Telemadrid en la concentració convocada per Ciutadans a Barcelona.

Moment de l'agressió al càmera de Telemadrid.
Moment de l'agressió al càmera de Telemadrid. / Marta Pérez (Efe)

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha expressat públicament la condemna contra les agressions que va patir un càmera de Telemadrid el 29 d’agost durant una concentració convocada per Ciutadans quan el van prendre per un treballador de TV3. La degana, Neus Bonet, ha fet una crida a la unitat de tots els col·legis de periodistes, associacions i sindicats per a combatre les agressions als periodistes mentre fan la seua faena i posar-los fi. 

En aquest sentit, s'ha expressat ja en un comunicat la Red de Colegios de Periodistas, en què afirmen que “és totalment injustificable l'agressió contra qualsevol periodista, càmera o fotògraf, independentment del mitjà on treballe, ja que aquest tipus d'incidents suposen un atac contra la llibertat d'informació”. 

Per aquest motiu, la xarxa de col·legis de periodistes mostra “el seu suport al càmera agredit i se solidaritza amb tots els professionals de la comunicació que en el desenvolupament de les seus tasques han d'enfrontar-se a situacions de risc totalment injustificades”.

Aquesta xarxa de professionals es va constituir el 14 de juny del 2018 i està formada pels nou col·legis professionals de periodistes que actualment hi ha a l'Estat (Andalusia, Astúries, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, La Rioja, Múrcia, Navarra i el País Basc).

Altres associacions professionals s'han unit també a la condemna, com ara la Unió de Periodistes Valencians, que en un tuit ha mostrat la seua solidaritat amb el càmera i exigeix que es deixe treballar els professionals amb llibertat.

A més, la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) que engloba els mitjans audiovisuals públics autonòmics entre els quals es troba À Punt Mèdia, ha rebutjat “qualsevol atac violent” envers els professionals de la informació i ha demanat que es respecte el seu treball “per a garantir el dret que tenen els ciutadans a rebre una informació veraç”.

El càmera presenta denúncia

L'endemà de l'agressió en la concentració de Ciutadans, el càmera de Telemadrid agredit ha presentat una denúncia i té un informe mèdic de lesions, segons ha explicat Telemadrid.

També et pot interessar

stats