Els col·lectius mèdics protesten per la falta de recursos en la sanitat pública

Reclamen més recursos i més temps per a atendre cada pacient i per a formar-se.

Els col·lectius mèdics reclamen més recursos i més temps per a atendre cada pacient i per a formar-se
Els col·lectius mèdics reclamen més recursos i més temps per a atendre cada pacient i per a formar-se / Europa Press

Els metges de família i els pediatres de l'atenció primària de tot l'Estat, també els de la Comunitat Valenciana, han fet una parada aquest migdia en protesta per la falta de recursos en la sanitat pública. 

El col·lectiu mèdic que treballa als centres de salut, els de medicina general i els de pediatria, demanen més recursos i més temps per a poder formar-se, per a fer prevenció entre la població i per a dedicar a cada pacient. El president de la Societat Valenciana de Medicina Familiar, Aurelio Duque, ha alertat en Les notícies del migdia que, amb l’augment de les urgències i la reducció de substitucions, la duració de cada visita està en uns cinc minuts, quan l'ideal en serien deu. A més, “no és el mateix atendre algú que té un problema depressiu, una demència o un problema cardiovascular”, remarca Duque.

També els pediatres s'han sumat a la protesta i han posat en marxa una recollida de firmes. “En eixos cinc minuts és difícil donar atenció a un xiquet que, a més, necessita un major temps d’atenció”, assegurava el president de la Societat Valenciana de pediatria, Luis Blesa, també en Les notícies del migdia. “Nosaltres demanem un mínim de 12 minuts, però si hem de tindre 12 minuts per xiquet significa que no podem veure més de 5 en una hora”.

Paral·lelament volen posar de manifest que fa falta un recanvi generacional en la professió. I que els joves es formen dins d'un sistema públic que costa molt diners, però després se'n van a la sanitat privada o a l'estranger. Ahir els col·lectius mèdics es van reunir amb representants de la Conselleria de Sanitat que els ha promés dotar-los de més recursos.

També et pot interessar

stats