Col·lectius feministes ixen al carrer per a mostrar el seu rebuig al govern de coalició entre PP i Vox

Sota el lema “Davant del feixisme, feminismes” volen defensar “els drets que hem aconseguit i els que encara ens queden per assolir"

Concentració de Reacció Feminista a València / À Punt NTC

Organitzacions feministes de diversos punts de la Comunitat Valenciana s’han concentrat aquest dijous de vesprada a Gata de Gorgos, la Vall de la Gallinera (Marina Alta), Xàtiva (Costera), Castelló de la Plana (Plana Alta) i València per a mostrar el seu rebuig al “feixisme de la coalició PP-Vox” en el dia de la investidura del nou president de la Generalitat, Carlos Mazón.

“Des de reacció feminista volem deixar un missatge molt clar a la societat i és que l’auge de l’extrema dreta no ens pot aturar”, ha afirmat Marta López, portaveu de l'Assemblea Feminista de València, que ha mostrat la voluntat del moviment de “defensar els drets que hem aconseguit i els que encara ens queden per assolir”. La concentració a València ha sigut davant de les Corts.

Aquestes són les imatges de la concentració a Gata de Gorgos que Reacció Feminista ha cedit a À Punt Notícies. A les cinc localitats on s'han reunit han mostrat una pancarta amb el lema “Davant del feixisme, feminismes”. A més, han reivindicat la “sanitat pública, l'educació pública, les cures col·lectives i el nostre territori”, enfront de l’atac del “discurs feixista i reaccionari contra les feministes, els migrants, les persones racialitzades, les identitats diferents i la classe treballadora”. A València han acudit representants de compromís i de l'ONG Intermón Oxfam, que s’han sumat a la concentració.

Les feministes han protestat contra les accions com la de la retirada de les banderes LGTBIQA+ de l’Ajuntament de Nàquera, que consideren que esborren aquestes persones “invisibilitzant-les de la societat”. L'organització convocant, Reacció Feminista, va nàixer arran les eleccions autonòmiques, agrupant diversos col·lectius feministes autònoms i dissidents, a més d'altres dones a títol personal.

Plataformes i associacions han convocat també al Cap i Casal una manifestació unitària per a aquest divendres, impulsada per la Coordinadora Feminista de València al carrer Sant Ferran, per a "advertir als partits que no toleraran ni un pas arrere en els drets i llibertats conquistats".

També et pot interessar

stats