Col·lectius ecologistes protesten contra el turisme de creuers en el port de València

Demanen al govern d'Espanya que en limite l'entrada en considerar-los contaminants i insalubres

Col·lectius ecologistes protesten contra el turisme de creuers al port de València / À Punt NTC

La plataforma Ciutat-Port ha representat aquest dissabte una actuació protesta contra l’augment de turisme de creuers a l’edifici del Rellotge del Port de València, on han simulat una boda entre la ciutat i la terminal de creuers, oficiada per l'Autoritat Portuària de València i frustrada per la societat civil. Els manifestants mostraven pancartes amb els missatges "#STOPCreuers", "Malva-rosa, un barri que lluita per la seua dignitat" i "Menys ports, més serveis públics".

Els organitzadors adverteixen que no volen tornar a aquest tipus de turisme on els vaixells gegants que arriben a les ciutats “només aporten fums, fems i treball de baixa qualitat”. A més, Ciutat-Port vincula aquest turisme a l'ampliació nord del port de València, que segons l’organització massificarà encara més el barri de Natzaret. 

Aquesta acció s'emmarca en una jornada de protestes convocada també en ciutats com Barcelona, Palma, Tarragona, la Corunya i Vigo, en rebuig a la recent resolució del govern estatal que va alçar la restricció de l'arribada de creuers a partir del 7 de juny. 

També et pot interessar

stats