Col·lectius ecologistes es manifesten a Elda contra el pla solar del Vinalopó

Demanen als governs de la Mancomunitat que paralitzen uns macroprojectes que consideren "un atemptat contra el territori"

Manifestació a Elda contra les macroplantes solars

Consignes com "El camp per a les vaques i no per a les plaques" o "Volem renovables, no metres de cables" han sonat aquest diumenge a Elda en la manifestació convocada per Stop Pla Solar Vinalopó. El veïnat i els col·lectius ecologistes han mostrat el seu rebuig a uns macroprojectes fotovoltaics que, segons asseguren, comprometen el paisatge i la riquesa mediambiental, alhora que "posen en perill la salut pública".

La manifestació ha recorregut els carrers de la ciutat fins a la plaça Major, on s'ubica l'ajuntament. Des d'allí han instat els governs de la Mancomunitat Intermunicipal del Vinalopó a paralitzar tots els macroprojectes que afecten la comarca de forma directa o indirecta. Els manifestants també han demanat rectificació al consistori del municipi amb apel·lacions directes a l'alcalde: "Rubén atén, les Salines no es ven".

Els col·lectius ecologistes que formen la plataforma ja han reunit més de 1.600 firmes per a demanar a l'edil, Rubén Alfaro, que s'invaliden totalment els macroprojectes solars i s'analitzen detalladament les necessitats energètiques i la implantació en el territori.

La petició emfasitza que "Energia solar SÍ, atemptat mediambiental NO" i demana que la transició energètica es faça sense ocasionar "danys irreversibles" tant a les muntanyes com a zones agràries que són "font d'ingressos de famílies, agricultors i ramaders".

Així, la plataforma proposa fragmentar i prioritzar la instal·lació de plaques solars en "cobertes d'edificis i infraestructures públiques, polígons industrials i zones deprimides de baix valor ecològic".

Stop Pla Solar Vinalopó també critica que les multinacionals estrangeres, durant una "bambolla especulativa amb les energies renovables", posen en perill l'entorn natural i les espècies que l'habiten per a obtindre més beneficis.

També et pot interessar

stats