Col·lectius d'Alacant es manifesten contra la proliferació de les cases d'apostes

Exigeixen a l'Ajuntament que modifique el PGOU per a impedir que s’instal·len cases d'apostes al costat de centres educatius i sanitaris.

Volen cridar l'atenció sobre el perill que suposen les cases d'apostes als barris més afectats per la crisi.
Volen cridar l'atenció sobre el perill que suposen les cases d'apostes als barris més afectats per la crisi. / À Punt NTC

Unes cinquanta persones s'han concentrat aquest diumenge davant d'una casa d'apostes, a Alacant. Convocats per la Plataforma contra la Proliferació de les Apostes d'Alacant, han protestat contra el gran augment de les cases d'apostes a la ciutat i han alertat del perill que suposa als barris més afectats per la crisi. Per això, demanen que s'aproven lleis més restrictives que protegisquen la infància i també que es prohibisca la publicitat sobre aquests establiments, igual com passa amb el tabac i l'alcohol.

El portaveu de la plataforma, Álvaro Castaños, ha explicat quines són les reivindicacions en un comunicat: "Exigim que l'Ajuntament d'Alacant complisca el seu compromís i modifique el pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a impedir que s’instal·len cases d'apostes al costat d'instituts, col·legis, centres de salut i centres juvenils". Així, demanen la protecció dels joves: "A una joventut despullada de futur i sense perspectives laborals li prometen una falsa eixida, que només serveix per a alienar-la i empitjorar la seua situació", han exposat.

A més, des de la plataforma urgeixen la Generalitat a aprovar la llei del joc, un projecte que es va quedar parat a causa de l'avançament electoral. 

També et pot interessar

stats