El col·lectiu del taxi es reuneix amb Foment deu dies abans d'aprovar el nou decret

No es descarta la presència del mateix ministre, José Luis Ábalos.

Per part del col·lectiu del taxi aniran a la reunió amb Foment representants de Fedetaxi, Élite Taxi i Antaxi
Per part del col·lectiu del taxi aniran a la reunió amb Foment representants de Fedetaxi, Élite Taxi i Antaxi / Europa Press

Les tres principals associacions de taxistes d'Espanya estan convocades aquest dimarts a una reunió al Ministeri de Foment, quan queden deu dies, segons les previsions, per a aprovar el decret llei que regularà el sector a partir d'ara.

La trobada entre taxistes i Foment arriba una setmana després d'haver fet una reunió semblant amb la patronal dels vehicles de transport amb conductor, coneguts popularment com a VTC. Tindrà lloc a les 17:00 h i hi estarà present el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, encara que no es descarta que també hi assistisca el mateix ministre, José Luis Ábalos, segons informen fonts del Ministeri.  

Per part del col·lectiu del taxi hi aniran representants de Fedetaxi, Élite Taxi i Antaxi. Aquesta última associació assegura que no han rebut encara cap esborrany ni text del futur decret llei. 

La norma modificarà la Llei d'ordenació de transports terrestres per a possibilitar que les comunitats autònomes que ho sol·liciten puguen regular les llicències de VTC i establisquen mesures que garantisquen que es compleix la ràtio d'un VTC per cada 30 taxis. Dijous, el ministre Ábalos va avançar que la intenció del Govern d'Espanya és aprovar el decret llei en el Consell de Ministres del 28 de setembre. 

També et pot interessar