El Col·lectiu Soterranya recupera vora un miler de bicicletes per a persones en risc d'exclusió social

La iniciativa ha inspirat el menjador social La Concòrdia de València, que fa vint dies que ha encetat un projecte paral·lel

Algunes de les bicicletes recuperades pel Col·lectiu Soterranya

L'associació social, ambiental i cultural Col·lectiu Soterranya ha assolit una nova fita dins del projecte “Bicis per a totes”. Des de Torrent (Horta), en un xicotet taller han recuperat 950 bicicletes gràcies a donacions de particulars i institucions. El projecte es basa en tres pilars: la solidaritat, la reutilització i el foment de la mobilitat sostenible. Així, calculen que han evitat tones de residus i han aconseguit donar una nova vida a aquests vehicles. 

La iniciativa funciona gràcies a la col·laboració de l’AMA (Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic) i el centre ocupacional Espai Tàndem de Sant Joan de Déu Serveis Socials. 

Les bicicletes es destinen a col·lectius o persones en risc d’exclusió o que necessiten un mitjà de transport sostenible i que per la seua situació econòmica i/o social no poden adquirir-ne una. El Col·lectiu Soterranya avalua cada cas de manera individualment mitjançant un formulari en línia.

“Bicis per a totes” ha inspirat un altre projecte que busca donar una segona vida a bicis que ja no s'usen, “Ni un menut sense bicicleta”. La iniciativa va començar al menjador social La Concòrdia de la ciutat de València fa només vint dies.

També et pot interessar

stats