El col·lectiu MIR manté la vaga fins que es reprenga la negociació amb el suport del PPCV i la UGT

Ana Barceló demana als MIR que negocien les condicions laborals de tot el col·lectiu en el nou fòrum autonòmic

Manifestació a Alacant, en una imatge d’arxiu
Manifestació a Alacant, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El col·lectiu MIR valencià, en vaga des de fa 23 dies, ha anunciat que continua sense incorporar-se als centres de salut i manté les concentracions dels dilluns fins que es reprenguen les negociacions. Les reunions amb la Conselleria de Sanitat Universal estan “paralitzades per les vacances”, però el suport de partits i sindicats com el PPCV i UGT-PV els ha donat forces per a interrompre l’activitat.

Només desconvocaran la vaga si hi ha un compromís de millorar les seues condicions. “No n’hi ha prou amb tirar pilotes fora, portem només una reunió i veiem una falta total de voluntat negociadora”, han exposat els portaveus Enrique Cuñat, Nuria Ramírez i Cristian Herrera, en roda de premsa abans d’una reunió amb el PP i el sindicat mèdic CESM CV.

Fins aleshores, els MIR es pregunten per què no és possible arribar a un acord com l’ha aconseguit a Madrid o Múrcia o a la negociació oberta a Castella i Lleó, sobretot davant l’evolució del coronavirus. “És una necessitat urgent, no podem continuar així: treballant seixanta hores a la setmana, sense lliurar dissabtes i diumenges i sense formadors pel col·lapse de la sanitat”, han expressat.

Tornen a denunciar que, mentrestant, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera Ana Barceló estiguen de vacances i no els hagen donat “cap resposta” durant aquestes setmanes. Asseguren comptar amb el suport de “quasi tots els partits menys el PSPV”, per la qual cosa exigeixen de nou el cessament de la responsable de Sanitat.

El sindicat mèdic preveu emprendre accionslegals

Entre els sindicats implicats, CESM CV preveu emprendre accions legals davant unes negociacions que consideren encallades. Per tant, estudiarà dilluns que ve la petició d’un laude arbitral –encarregat de dirimir un conflicte entre dues o més parts–, com ha anunciat el secretari general a Alacant, Víctor Pedrera.

Després del preacord aconseguit a Madrid, el PP “assumeix” les reivindicacions dels MIR i exigeix la compareixença urgent de Puig en la diputació permanent de les Corts perquè “explique les negociacions i si hi ha voluntat d’acord”. Aquesta petició, segons ha indicat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ja està registrada. “Ja hem presentat la compareixença urgent del president Puig en la diputació permanent”, ha explicat aquest dijous en roda de premsa. Els populars proposen blindar per llei els pressupostos de sanitat i formar un clúster sanitari valencià.

Barceló els demana que negocien en el nou fòrum autonòmic.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha instat els MIR a negociar les condicions laborals de tot el col·lectiu en el fòrum autonòmic de negociació. A més, els ha enlletgit que, en aquest cas, han començat les protestes abans de negociar.

A més, ha destacat que la Conselleria de Sanitat Universal no és la que estableix els interlocutors d'una negociació, sinó que és una cosa reglada en la legislació i la mateixa Constitució. De fet, ha assenyalat que aquesta setmana han tingut coneixement d'una resolució del jutjat social número 15 de València, arran d'un conflicte laboral que va interposar el Comité d'Empresa dels MIR de València, que va resoldre que s'havia de constituir un fòrum autonòmic perquè l'òrgan d'aquesta província no pot assumir la representació de les altres dues províncies, on no està constituït.

També et pot interessar

stats