El col·lectiu MIR demana una reunió amb Puig per buscar solucions

Apel·len a la voluntat de negociar del cap del Consell i confien a arribar a un acord si presideix l'equip negociador.

El col·lectiu MIR exigeix millors condicions laborals davant de l'edifici de la Conselleria de Sanitat
El col·lectiu MIR exigeix millors condicions laborals davant de l'edifici de la Conselleria de Sanitat / Twitter: @huelgamircv

Els metges i metgesses interns residents (MIR) continuen en vaga indefinida des del 21 de juliol, per reivindicar els drets laborals que, en el sector, consideren imprescindibles per a continuar treballant amb unes condicions dignes.

Unes reivindicacions que volen exposar al president de la Generalitat, Ximo Puig, segons han fet constar en una carta que ha enviat el comité de vaga del col·lectiu MIR dirigida al cap del Consell, en la qual li han demanat una reunió per a poder trobar una solució "ràpida i amb garanties" a la situació en què es troben i que ha ocasionat les aturades del col·lectiu.

En la carta els MIR asseguren que les seues queixes "han sigut ignorades pels diferents governs anteriors" i que Puig ha sigut el primer "a oferir una mà amiga per a desbloquejar la situació". També lamenten que la Conselleria de Sanitat no ha escoltat les seues reivindicacions i han agraït el reconeixement públic que ha manifestat el president de la Generalitat respecte a les seues reivindicacions i la seua "voluntat de negociar": "Ha sigut més el suport que hem apreciat en les seues declaracions que el que, per desgràcia, hem rebut des de la Conselleria de Sanitat en tot el temps que dura el conflicte laboral", han assenyalat.

Segons el comité, Puig és "l'única figura d'autoritat disposada i capaç de solucionar els abusos laborals que, des de fa anys, el col·lectiu MIR està patint". Per això, confien a arribar a un acord si Puig presideix l'equip negociador. El comité espera tindre la mateixa sort que el col·lectiu MIR a Madrid que s'ha pogut reunir amb la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i que ha aconseguit d'aquesta manera, "desbloquejar les negociacions".

També et pot interessar