El col·lectiu LGTBI Diversitat desconvoca l'Orgull d'Alacant pel repunt dels contagis

La marxa alternativa, promocionada per l'Ajuntament, manté la convocatòria d'aquest dissabte a les 19 hores

La celebració de l'Orgull d'Alacant en una imatge d'arxiu
La celebració de l'Orgull d'Alacant en una imatge d'arxiu / Twitter: @diversitat

Diversitat, el col·lectiu LGTBI que organitza la festa de l'Orgull a Alacant, ha desconvocat els actes del pròxim 24 de juliol "pel repunt de la pandèmia" i n'ha anunciat la la reprogramació "quan milloren les dades de contagis".

"Farem una gran manifestació al setembre amb plenes garanties, contra l'odi i la violència que patim. La responsabilitat i prudència ens obliguen", ha explicat en el seu compte de Twitter el president de Diversitat, Toño Abad.

En una nota de premsa, el col·lectiu considera inviable "concentrar més de 20.000 persones en una manifestació massiva amb un índex de contagis de més de 400 persones por 100.000 habitants" i insta la ciutadania a "no participar en els actes convocats per l'Orgull".

Una ciutat amb dues marxes de l'Orgull

Diversitat va retardar la festa de l'Orgull al 24 de juliol per a no coincidir amb la marxa alternativa que aquest dissabte ha convocat Alacant Entén, una plataforma abrigada pel govern municipal, el bipartit del PP i Cs. Aquesta segona marxa, de moment, manté els actes previstos.

Els promotors de l'Orgull d'Alacant i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Trans (Felgbt) han acusat la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, de Ciutadans, d'haver promocionat la celebració alternativa per a "apropiar-se" de l'acte. 

"És absolutament irresponsable plantejar ara mobilitzacions ciutadanes en el context sanitari en què estem", ha explicat Toño Abad en declaracions als periodistes, i ha recordat que es va decidir ajornar les Fogueres amb un incidència menor que l'actual.

Abad també ha destacat el risc que la celebració acabarà convertint les persones LGTBI en un objectiu "d'aquelles forces polítiques que ens assenyalen, i que ens acaben fent responsables d'un augment de les xifres", en una referència a Vox. El suport de la formació d'extrema dreta al govern municipal alacantí està en l'origen de part de les tensions entre Diversitat i l'executiu bipartit.

També et pot interessar

stats