El col·lectiu Lambda recorda Fernando Lumbreras com una icona del moviment LGTBI

El cos del primer president de Lambda a València l'han trobat al seu domicili amb diversos colps.

Fernando Lumbreras, en el plató d'À Punt Directe en una imatge d'arxiu

La Policia Nacional investiga la mort violenta d'un home al seu domicili, al barri de Patraix de València. Segons han confirmat a À Punt NTC, la víctima és Fernando Lumbreras, el primer president i fundador del col·lectiu Lambda a València i un dels impulsors de la lluita LGTB a la ciutat. Tenia 60 anys i aparentment vivia a soles.

Els agents trobaren, a última hora d'anit, el cadàver amb colps en tot el cos i la casa completament rebolicada. Els veïns foren els qui alertaren la policia, en cridar el 091 cap a les 20:30 hores. A hores d'ara s'investiga si es tracta d'un robatori.  

El col·lecitu LGTBI ha rebut amb commoció aquest succés i ha destacat la figura de Lumbreras com un pioner en la lluita pel reconeixement de la diversitat i dels seus drets.

Lambda l'ha recordat amb un missatge i unes imatges en el seu perfil de Twitter: “Hui és un dia trist”, escriuen. “Volem per damunt de tot recordar i retre homenatge al gran treball que Fernando va fer pels drets LGTBI. Com a germà de lluita, sempre et tindrem en la memòria”, han assenyalat. 

També representants de partits polítics com ara Podem, Compromís, PSPV o el Pacma, a més de diverses entitats, han expressat a través de les xarxes socials el seu condol i tristesa per l'assassinat de l'activista Fernando Lumbreras.  

També et pot interessar

stats